Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد، اما می‌توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

خبرگزاری میزان - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

انتشار نخستین تیزر نمایش «ایوب خان»

«ایوب خان» به نویسندگی و کارگردانی امیر دژاکام اولین اثر نمایشی است که با از سر گیری فعالیت های تئاتری، از ۲۹ دی ماه اجرای عمومی خود را در تالار چهارسوی مجموعه تئاتر شهر آغاز کرده و به تازگی نخستین تیزر این اثر نمایشی نیز منتشر شده است.

در نمایش «ایوب خان» که هر روز ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۷۰ دقیقه به صحنه می رود (به ترتیب ورود به صحنه) الهام خضرایی منش، نسیم داداشی، طاها عابدی، ماهان عابدی، حسام شهیدی، الناز ملک پور، غزل جمشید آبادی، نیوشا امینی، مهدی حوریه، ندا حسینی، زینب تحقیقی، ارمین خزائلی، شایان انجمنیان به ایفای نقش می پردازند.

داستان نمایش «ایوب خان» در اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ می‌گذرد و ماجرای زنی را روایت می‌کند که قرار است همسرش که چند مامور ژاندارمری را زده، اعدام کنند. این زن از گلبافت به جلو خانه ایوب خان که فرد ورزشکار و خیری است، آمده تا با کمک او برای شوهرش پول دیه جمع کند و او را از اعدام نجات دهد. اما ماجرا به گونه ای دیگر رقم می خورد ...

دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از مشاور کارگردان: آیدا دژاکام، دستیاران کارگردان: زینب تحقیقی، دانیال ابراهیمی، طراح صحنه و لباس: آیلین بایراک، طراح گریم: نیوشا امینی، ویدئو آرت: عرفان فروتن، انتخاب موسیقی و نوازنده گاربون: الناز ملک پور، جانشین تهیه کننده: محمدرضا احمدی، مدیر اجرا: طاهر رجبی، مدیر صحنه: بیتا عابدی و پریسا مقدم، منشی صحنه: عرفان فروتن، نوازنده قانون: باران کرابی.

امیر کربلایی‌ زاده به «گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» پیوست

امیر کربلایی‌ زاده به گروه بازیگران نمایش «گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی، معرفی شد.

پیش از امیر کربلایی زاده، بهناز نازی، کتانه افشاری نژاد، کامبیز امینی، رضا جهانی، دنیا فتحی و صالح لواسانی به عنوان بازیگران «گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی معرفی شدند.

نمایش «گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» از روز پنجشنبه نهم بهمن ساعت ۱۸ با مدت زمان ۱ ساعت و ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۶۰ هزار تومان در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر آغاز می‌شود. پیش فروش این نمایش در سایت تیوال آغاز گردید.

«گرگاس‌ها یا روز به خیر آقای وزیر» که جدیدترین تولید گروه نمایش «شایا» است، داستان مردی است که برای منصب وزارت دارایی انتخاب می‌شود. او می‌داند بسیاری‌ از مسئولان و سازمان‌ها در فساد، اختلاس و پولشویی گسترده‌ کشور دست دارند. پس اعلام می‌کند که بی‌هیچ ملاحظه‌ای قصد پاک‌سازی و اصلاحات دارد. از همین رو دیگران با تهدید، تطمیع و تزویر سعی می‌کنند او را از خواسته و هدف‌ش دور کنند، اما او با عزمی راسخ قصد دارد مفسدان را مجازات کند. وزیر دارایی، با موانع و کارشکنی‌هایی که در طول مبارزه مواجه می‌شود، در می‌یابد ریشه‌ی این فسادهای گسترده به جای دیگری بازمی‌گردد، پس با اختیارات تامی که از سوی رئیس‌جمهور دریافت کرده همه را غافل‌گیر می‌کند.

معرفی هیات انتخاب بخش کودک و نوجوان جشنواره نمایش عروسکی‌

هیات انتخاب نمایش‌های کودک، نوجوان، خردسال و نمایش‌های بخش مرور هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک معرفی شدند.

گروهی سه نفره متشکل از شهرام کرمی، امیر مشهدی عباس و هادی حسنعلی آثار بخش کودک، نوجوان و خردسال این دوره از جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک را انتخاب می‌کنند.

این گروه به تازگی بررسی نمایش‌های این بخش‌ها و نمایش‌های عروسکی متقاضی بخش مرور جشنواره هجدهم را به پایان رسانده است.

بعد از مرحله اول انتخاب، ۱۶ نمایش در گروه سنی کودک و نوجوان، ۵ نمایش در گروه سنی خردسال و ۱۴ نمایش در بخش مرور برای راهیابی به دومین مرحله انتخاب آثار راه یافتند که این نمایش‌ها توسط گروه نامبرده، مرحله نهایی بررسی را طی کردند.

با توجه به اینکه به تازگی بررسی نمایش‌های متقاضی در بخش کودک، نوجوان و خردسال به پایان رسیده است، به زودی نمایش‌های نهایی راه یافته به این بخش ها معرفی می‌شوند.

هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک با یاد زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید این جشنواره و با دبیری اجرایی مهدی حاجیان دهم تا هفدهم اسفند سال جاری برگزار می‌شود.

هنر در شرایط دشوار هم برای کشور فرصت است

روز دوشنبه ۶ بهمن سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی با حضور در دبیرخانه سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر با حسین مسافر آستانه دبیر این دوره از جشنواره و جمعی از مدیران این رویداد هنرهای نمایشی دیدار و گفت‌وگو کردند.

حسین مسافر آستانه در ابتدای این جلسه درباره‌ی برگزاری جشنواره در شرایط ویژه‌ی امسال گفت: خوشخبتانه تاکنون با هیچ مساله‌ای در روند برگزاری مواجه نشدیم و هر مورد احتمالی هم که پیش آمده باشد، با تعامل و گفتگو برطرف شده است. 

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره تئاتر فجر شور و نشاطی در میان هنرمندان ایجاد کرده است. در مجموعه‌ی ستاد برگزاری و اجرایی جشنواره هم هر نفر ما به ازای چند نفر تلاش می‌کند و اعضا فراتر از عنوان خود، فعال و همراه هستند. این حس همدلی و همراهی با انگیزه‌های بالا کیفیت کار را ارتقا می‌دهد و واقعا جای تقدیر دارد. با سعه‌ صدری که مدیرکل هنرهای نمایشی داشته و اختیاراتی را که با اعتماد به من داده است، حس می‌کنم بار عظیمی از این پروژه را خود به دوش کشیده است.

دبیر سی‌ و نهمین جشنواره تئاتر فجر یادآور شد: ما چون پیوند بین هنر و دیگر علوم را شاهد نیستیم، از این امر گاهی آسیب می‌بینیم. متاسفانه ارتباط با جامعه‌شناسان، فیلسوفان و روانشناسان اجتماعی و حتی اقتصاددانان در فضای هنر قطع است. هنرمند هم به این فکر نیست که این تعامل و تبادل نظر چقدر لازم است که در جامعه تفهیم بشود و اساسا چرا باید تفهیم شود؟ عامل اتصال فرهنگ و هنر با جامعه را باید کسانی رقم بزنند که خود متولیان امر هستند.

قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی نیز با اشاره به همدلی هنرمندان برای حضور و همراهی با جشنواره در شرایط کرونا بیان کرد: سکون یک ساله‌ای در تئاتر که کرونا باعث آن شد، با برگزاری جشنواره تئاتر فجر تا حد زیادی از بین می‌رود. گاهی خود هنرمندان داوطلبانه اعلام آمادگی با این جریان و جشنواره می‌کنند. زیرا  اساسا جشنواره فرصتی است برای دیده شدن و حضور و این رکود یک ساله و ایجاد خستگی باعث شده نیاز به حرکت و جنبش را دوباره حس کنیم. تصمیم برای برگزاری جشنواره تصمیم صحیحی بود.

وی افزود: با زرد شدن وضعیت تهران که امیدواریم شرایط بهبود بیشتری هم پیدا کند و با تدبیر دوستان و استفاده از ظرفیت ۵۰ درصدی سالن‌ها و شهرستان‌ها انشالله جشنواره خوبی را سپری خواهیم کرد. خوشبختانه جمع این دوره جمع خوبی است و مطمئن هستم که اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

سید مجتبی حسینی معاون امور هنری نیز با تشکر از حسین مسافر آستانه دبیر سی‌ونهمین جشنواره تئاتر فجر گفت: فرد باتجربه‌ای که هنرمند است و تجربه اجرایی دارد، در مدیریت جشنواره قرار گرفته و در شرایط فعلی علیرغم تمام مشکلاتی که در حوزه‌ نظر آشکار بود در حوزه‌ عمل امور جشنواره را به خوبی مدیریت کرده و پیش برده است.

حسینی با تاکید بر ارائه تصویر واقعی هنر گفت: در شرایطی قرار گرفتیم که تصویری اضلاع مختلف از هنر گاهی تصویرس ناقص است و چندان واقعی نیست؛ در حالی که هنر یک فرصت برای کشور است و ضرورت دارد که این نکته برای بخش های مختلف جامعه تبیین شود که هنر از نظر اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و... دستاوردهای ارزشمندی برای کشور دارد. اگر بپذیریم که تعداد افرادی که در طول سال در زمینه هنر کار می‌کنند و یا تعداد فارغ‌التحصیلان تئاتر که گروه بسیار بزرگی را تشکیل می‌دهند و سرمایه انسانی هنر را در نظر بگیریم، با امکان مغتنمی رو به رو هستیم.  

حسینی عنوان کرد: رسانه ها، هنرمندان و فعالان هنر بهترین گروه‌هایی هستند  که می‌توانند در این زمینه موثر باشند و تصویر واقعی هنر را به عنوان یک فرصت برای کشور بیان کنند. در واقع ضرورت ها و مشکلات هنر به شکل دقیق و جامع بیان شود و در کنار آن این موضوع هم تبیین شود که هنر فرصت است و ضرورت دارد که متناسب با ظرفیت‌ها به آن توجه شود.

وی افزود: در این سال‌ها سرعت افزایش منابع مالی‌ هنر با سرعت افزایش منابع انسانی دو شیب متفاوت داشته است. منابع انسانی در هنر خیلی رشد کرده و منابع مالی کم شده است. جشنواره تئاتر فجر هم می‌تواند بستری باشد که فرصت بودن هنر در شرایط دشوار امروز بیان شود. ایران پایدار خواهد ماند، نسل‌های بعد خواهند آمد و هنر یک ثروت است برای ایران. یک دارایی جدی مهم و قابل توجه که باید با آن درست برخورد کرد و به آن توجه کرد.

سی‌ و نهمین جشنواره تئاتر فجر به دبیری حسین مسافر آستانه ۱۱ تا ۲۰ بهمن ۹۹ برگزار می‌شود.آدرس سایت جشنواره جشنواره:www.fitf.ir است.

انتهای پیام/

برچسب ها: تئاتر تئاتر شهر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تئاتر تئاتر شهر نهمین جشنواره تئاتر فجر جشنواره نمایش عروسکی حسین مسافر آستانه برگزاری جشنواره هنرهای نمایشی امیر کربلایی برای کشور ایوب خان نمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۱۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته

به گزارش خبرآنلاین، نمایش «بیژن و منیژه» در پیش‌فروش دو هفته‌ ابتدایی، فروش یک میلیارد تومانی را با حضور بیش از ۳ هزار تماشاگر پشت سر گذاشت.

نمایش «بیژن و منیژه» به نویسندگی و کارگردانی شکرخدا گودرزی و تهیه کنندگی مهدی بخشیانی از ۲ اردیبهشت ماه اجراهای خود را در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده است.

گفتنی‌ست در این تئاتر قربان نجفی، شهرام نجاتی، رضا عمرانی، محسن بهرامی، سحر یافتیان،پارمیس هوبخش، اشکان شریعتی، سیاوش خادم حسینی،علی‌رضا عابدی، زهره کدخدازاده، آیسان نوریان،اسد پورحمزه و شکرخدا گودرزی ایفای نقش می کنند.

سایر بازیگران این اثر نمایشی عبارتند از: یوسف نکویی، صادق اکبری، مهدیه خوش فطرت، رزا کاوه، سویل محمدنژاد، ماتیسا توسلی، ملیحه زمان پور، مهنا میرقادری، خورشید خلج، مستانه علایی، غزل حسینی کاردر و صبا حسینی کاردر.

«بیژن و منیژه» با حضور بازیگران تئاتر و هنرمندان موسیقی و به صورت موزیکال با همراهی خوانندگان پس از ۹ ماه تمرین اجرا می‌شود.

این نمایش داستان بیژن سردار جوان ایرانی است که دلباخته منیژه می‌شود که دختری تورانی است.

سایر عوامل عبارتند از:مجری طرح: فاطمه کریمی،دستیار کارگردان: سحر ‌یافتیان،طراح پوستر: ابراهیم ‌حقیقی طراح صحنه: منیر ملکی، طراح گریم و طراح ماسک: افسانه ‌قلی ‌زاده، طراح لباس: فطیما زعفرانی، طراح حرکت: اصغر فریدی ماسوله، آهنگساز: صادق چراغی، طراح گرافیک: سینا ‌افشار،طراح صدا: عرفان ‌یزدی، تطبیق اشعار: فریال آذری، دستیار تطبیث اشعار: سپیده اسکندر زاده ، دستیار دوم کارگردان: روشنک ‌عبدی، مدیر صحنه: وحید غفارزاده، خواننده و سرپرست خوانندگان: یلدا یزدانی، خواننده: سبحان مهدی پور، گروه موسیقی نوازندگان: آرش سیاه چشم، همایون مهرنیا، سعید سنگسری، مژگان آقا صادقی، مریم مهرابی، معصومه روح افزا، صدابردار: سجاد مهدی پور، دستیار صدا: علی محمودی، دستیاران لباس: سپیده ‌حسینی، سوسن لطفی جامه دار: مهسا شاپوری، ساخت آکسسوار: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، اجرای گریم: افسانه ‌قلی ‌زاده، رویا اخوندان، افسانه ‌نصیریان، عسل قادری، حسین تبریزی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مریم ‌رودبارانی، هماهنگی تبلیغات مجازی: سیدمحمدصادق ‌سیادت همکار روابط عمومی: محمد نیکبخت ساخت تیزر: امیرحسین ‌نجاح ،علی ‌بنایی ‌طاهری تدوین: محمدسجاد ‌آقاجانی، مانی حمیدی شاد مشاور رسانه: مطهره ‌کشاورز ‌محمدیان، مرجان سمندریان ساخت موشن: مانی حمیدی شاد، سعید ‌حشمتی عکاس: امیر ‌خدامی عکاس تبلیغات: رضا ‌جاویدی

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903334

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • فروش میلیاردی یک تئاتر در دو هفته
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • «بیژن و منیژه» میلیاردی شد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال